1970-es debütálása előtt a luxusterepjáró műfaját megteremtő Range Rover prototípusait Velar néven tesztelte a Land Rover, mert nem akarta, hogy a konkurencia kiszagolja, mire készülnek. A beszélő név az elrejtésre utalt, most pedig azért vették elő újra, mert ismét valami nagy dologra készültek. Az első, hivatalosan is Velar néven piacra dobott Range Rover a negyedik modell az almárka kínálatában, egész pontosan az Evoque és a Range Rover Sport közé pozícionálták olyan vevők számára, akiknek előbbi túl kevés, utóbbi túl sok, legyen szó a méretekről, a tudásról vagy éppen az árról.

Újabb trendi SUV-vel bővítették a kínálatot, melyet eszük ágában sincs tovább rejtegetni. Az első hazai próbán kiderült, hogy a Velar egymaga képviseli mindazt, amiért a Range Rovert szeretni lehet. Formaterve parádés, egyszerre robosztus és divatos, sportos arányaival új értelmet ad a jól ismert stíluselemeknek, ráadásul akárcsak az Evoque, első ránézésre felismerhető. Odabent sem fogták vissza magukat a formatervezők és a piac egyik legmodernebb belsejét hozták össze kiváló minőségű anyagokkal és előremutató ötletekkel.

A három kijelzős elrendezés mellett a fényes fekete felületben elrejtett érintőgombok teszik egyedivé a Velar stílusát, melyek csak szükség esetén válnak láthatóvá, ez a technológia azt is lehetővé teszi, hogy egyes kapcsolóknak egyszerre több funkciója legyen. Hardveres és szoftveres szinten is ütős az utastér, a terepezéssel egybekötött hazai menetpróbán ergonómiájáról és komfortjáról is meggyőzött.

300 lóerős, 3,0 literes dízelmotorjának ereje bőséges, a légrugós futóművel csak úgy lebeg az aszfalt fölött, a bevált összkerékhajtási rendszerrel és a különböző elektronikus segédekkel pedig terepen sem könnyű megizzasztani. Méretei ideálisak, ami megkönnyíti a bevetését városban és erdőben, valamint családi használatra is alkalmassá teszi. A 19 520 000 Ft-os alapáron kínált újdonságról hamarosan bővebben is olvashat az Autó-Motorban!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!