Mindössze 199 példányt készít az Amalgam Collection az Aston Martin DB5 1:8-as méretarányú makettjéből, a vételár alapesetben – a James Bond filmekből ismert Silver Birch fényezéssel és fekete belsővel – 21 995 dollár, azaz 7,7 millió Ft, míg ha a vásárló a saját elképzeléseit akarja megvalósítani, a vételár 28 595 dollár azaz 10 millió Ft.

5000 munkaórát töltöttek a modellgyártó szakemberei a jármű megalkotásával, a folyamat része volt egy igazi Aston Martin DB5 3D-s letapogatása, de az autógyár szakembereivel is konzultáltak. Felhasználták az újragyártott Aston Martin DB5-öshöz készített tervrajzokat és számítógépes CAD modelleket, no és a még meglévő eredeti terveket is. A megfelelő festék és anyagok kiválasztása után az autógyár is áldását adta a kicsinyített változatra.

A több mint 36 centiméteres makett megépítése 500 munkaórába telik, nyithatóak az ajtók és a fedelek, a motortér a 4,0 literes soros 6 hengeressel és a csomagtér is a legapróbb részletekig kidolgozott, ahogy a műszerfalon is ott van minden kapcsoló. Esztergált fém alkatrészek, karbon és gumi elemeket is felhasználnak az építéshez. Az Amalgam Collection és az Aston Martin együttműködése 15 évre nyúlik vissza, amikor elkészítették a DB9 és Vanquish 1:8-as méretarányú változatát.