Amíg a Toledo egy volumenmodell, a Leon már egy arculatépítő típus. Most ötajtósként érkezett meg hazánkba, az év második felében jön a háromajtós, és 2014 első felében a kombi is köztünk lesz.

Addig azonban marad az ötajtós változat, amellyel elsősorban a francia konkurencia (Citroën C4, Peugeot 308, Renault Mégane) és a két másik német ellenfél (Ford Focus, Opel Astra) vásárlóit próbálják meg elhódítani a latinos temperamentummal megfűszerezett Golf-fal. Másodsorban biztos lesznek olyanok is, akik az unalmas Golf helyett ugyanazt a technikát választják majd izgalmasabb csomagolásban és némileg alacsonyabb áron.

Az indulóár 3 896 000 Ft, ezért a pénzért 86 lóerős 1,2-es turbómotort kap a kedves ügyfél, a várakozások szerint a volumenmodell inkább a 105 lóerős 1,2-es TSI lesz 6-os kézi váltóval és motorleállítóval, közepes felszereltséggel és 4 345 000 Ft-os listaárral. Itt érdemes még megemlíteni, hogy a bevezetési akció keretében ajándék extrákat/olcsóbb extracsomagokat kapnak a vásárlók.

De nem muszáj elsietni a vásárlást, folyamatosan érkeznek majd az új erőforrások a Leonhoz. 2013 második felében lesz elérhető a hengerlekapcsolásos, 140 lóerős 1,4-es turbómotor, illetve a 184 lóerős 2.0 TDI. A jövő év elejére is jut újdonság, a földgázzal üzemelő, 110 lóerős, 1,4 literes turbómotor. No és előbb-utóbb egészen biztosan lesz majd megint Cupra…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!