Bársonyos felület emeli ki a feliratokat, a TÜV SÜD által mért futásteljesítmény 9100 kilométerrel múlja felül a riválisokét. Büszkék lehetünk a Made in Hungary feliratra!

Igazán különleges prezentációval készült a francia gumigyártó a Pilot Sport 4 SUV köpeny dinamikus próbájára. Nem kevesebb, mint 21 különböző, nagyteljesítményű szabadidő-autót állított csatasorba Budapest központjában, hogy aztán a földrajzi régiót képviselő újságírók útnak induljanak a közel 700 millió forintos karavánnal! A cél a Michelin nyíregyházi gyára volt, odafelé sztrádán haladva, egymás között cserélgetve az autókat – a lehető legszélesebb tapasztalatgyűjtés apropóján.

Nem aprózták el a Michelin hazai illetékesei a géppark összeállítását. Városban, autópályán és a Tokaj környéki kanyargás során is észrevétlen maradt az új gumi. Végül is ez a lényeg…

És valóban, a 17-23 colos mérettartományban készülő, 225-től 325-ös futófelület-szélességig kínált abroncs még az itt-ott igen változatos minőségű M3-as autópályán is igazi csendestárs volt, az autókban észlelhető zajszintek között leginkább az eltérő homlokfelületek és a külső tükrök keltette szélzúgás mutatott differenciát. A gyártó elmondása szerint a külső szélzaj is csökkent, de ennél fontosabb, hogy a csúcsképességű gumi a menetbiztonsági és kényelmi fronton sem igényel kompromisszumot. Kiemelik továbbá a nagy sebesség mellett is pontos kormányozhatóságot, a megbízható úttartást és stabilitást, valamint a hosszú élettartamot.

A mérnökök a Formula E világbajnokságon szerzett tapasztalatokat is hasznosították a PS4 SUV fejlesztésekor

Az aszimmetrikus futófelület külső része a száraz, míg a belső a nedves tapadást segíti elő, az innovatív futókeverékbe pedig finomszemcsés szilika és a legújabb generációs, funkcionális elasztomerek kerültek. A felületi csatornákat úgy alakították ki, hogy merevebbé tegyék a mintázatot, és javítsák az oldalirányú tapadást. A pontos kormányozhatóság a mintázatba integrált „Dynamic Response” technológiának, avagy az aramid és nylon összetételű hibrid szerkezeterősítő övbetétnek köszönhető.

A TÜV SÜD független német tesztlabor száraz és nedves fékpróbáján és a gyorsasági körpályán is nyert a Michelin újdonsága

A gumigyárban tett látogatás során megtudtuk, hogy a PS4 SUV köpeny 53 különböző méretet felsorakoztató palettáján 18 teljesen új, hogy naponta mintegy 7000 darab abroncs hagyja el a gépsort, s hogy minden egyes termék kézi minőség-ellenőrzésen is átesik.

A folyamat vége, amikor a vulkanizálás során életre kel az abroncs. Nyíregyházán a járműipar egyik legprofibb köpenyei készülnek