A SEAT Sport öt pilótája – Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rickard Rydell és Gabriele Tarquini – szintén részt vett a rendezvényen. Az elmúlt évek során mindannyian keményen dolgoztak, s egyaránt eltökélt szándékukat fejezték ki a bajnoki cím elnyerésére, ami a SEAT León TDI WTCC múlt év végi kiváló teljesítményének és az egész téli szezon során folytatott kemény munka méltó jutalma lenne.

A WTCC jelenlegi formájában a Formula-1 és a rali mellett a három világszintű bajnokság egyike, március 2-án a brazíliai Curitiba pályáján veszi kezdetét és november 16-án, Macauban zárul. A bajnokság 12 helyszínen összesen 24 futamból áll, s Mexikó visszatérésével, illetve egy további japán futammal még inkább nemzetközivé vált.

A SEAT León Eurocup, az új utazó széria

A SEAT Sport kihasználta az alkalmat a SEAT León Eurocup bemutatására is, amely újszerű díjazási rendszerben szervezett, új sorozatként jelenik meg. A résztvevők az új León Eurocup versenyautóval állhatnak rajthoz, az egyes futamok győztese pedig egyszeri indulási jogot nyer a soron következő WTCC versenyre, így a SEAT legalább hat pilótával vesz részt a világbajnokságon.

Ezzel az új kategóriával illetve díjazási rendszerrel, a pilóták a teljes túraautó versenyrendszerben részt vehetnek: az országos Supercopa, valamint az Európa- és a világbajnokságon egyaránt. Mindez egyedülálló lehetőségnek számít a versenysport történetében, és jól mutatja a SEAT elkötelezettségét a túraautó-versenyzés iránt, illetve hogyan segíti a SEAT az új versenyzőket a legmagasabb kategóriák felé. A Eurocup bajnokának jutalma pedig az Európai Kupa mezőnyében kínált esély, ahol a SEAT tavaly és tavaly előtt is diadalmaskodott.

A SEAT León Supercopa új – Spanyolországban a hetedik, Angliában és Németországban pedig egyaránt a hatodik – sorozata szintén bemutatkozott, jól igazolva a széria és a León Supercopa versenygép sikerét, amelyből a különböző európai országokban immár 200 példány versenyez. Ismét: a spanyol Supercopa bajnoka a SEAT León WTCC volánja mögött indulási jogot nyer a WTCC egy futamán.