Wang úr liszt-kereskedőként kis üzemeket-éttermeket lát el, munkája során rengeteg érmét kap a vásárlóitól. Az évek során összejött 60 000 jüan (kb. 1,8 millió forint), amiből egy autót akart venni, ki is nézett magának egy Chery-t.

Augusztus elsején felkereste a márkakereskedést, ahol meglepődve fogadták a 300 kg-nyi, hat zsáknyi pénzt, amelyet a liszt-szállításhoz használt teherautóval fuvarozott oda a kereskedésbe. Az autószalonban dolgozó eladók nem igazán örültek a készpénzes vevőnek, azt tanácsolták Wang úrnak, hogy egy bankban váltsa be az összeget papírpénzre, vagy fizesse be a számlájára és utaljon.

Teherautónyi pénzzel ment autót vásárolni Wang úr, mégis elzavarták Teherautónyi pénzzel ment autót vásárolni Wang úr, mégis elzavarták

Végül meghiúsult az autóvásárlás, mivel Wang úr pénzintézete csak az összeg negyedét, 15 000 jüant volt hajlandó beváltani egy alkalommal,  következő negyedet csak az után veszi majd át, ha pontosan megszámolja az összeget. Ha minden jól megy, két héten belül végre beülhet álmai autójába Wang úr.

Nem mindig autót készpénzért - legyen szó akár 300 kg-nyiról Nem mindig autót készpénzért – legyen szó akár 300 kg-nyiról