A karaván célja az volt, hogy – szó szerint – közel hozza az új Stralist az ügyfelekhez, és hogy felkínálja nekik a személyes tesztvezetés lehetőségét. Mindez időkorlátok és hosszadalmas utazások nélkül történt – ellentétben a legtöbb ilyen típusú eseménnyel –, mivel a karaván az ügyfelek közvetlen közelében volt látogatható.

A Rómában, még márciusban bemutatkozott új Iveco Stralis a 19-44 tonnás nehéz kategória legújabb fejlesztése.

Az új Stralis tervezésekor fontos szempont volt, hogy az ügyfelek számára a teljes birtoklási költséget továbbra is alacsonyan tartsák. Ezt a célt a járműköltségek két fő tényezőjének – a karbantartás és a fogyasztás – csökkentésével érik el. A Stralis alacsony karbantartási költsége annak köszönhető, hogy a hosszabb olajcsere-periódus miatt kevesebb az állásidő, valamint gyorsabbá és pontosabbá vált a fedélzeti- és szervizdiagnosztika. A Cursor Euro 5 motorok a nyomaték és az élettartam, illetve a karbantartási és működtetési költségek szempontjából etalonnak számítanak. Emellett üzemanyag-fogyasztásuk 2-5 %-kal alacsonyabb az egyébként is gazdaságos Euro 3 változatokénál.
Az új Stralis az Iveco hagyományos erényei mellett egy új, a termékre jellemző értéket, az erőt is képviseli. „A vállalat az új Stralist kiváló teljesítményű és nyomatékú motorokkal szereli, amelyek kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosítanak, így piacvezető helyre emelik a terméket. Ennek köszönhetően reményeink szerint Magyarországon 50%-kal növelhetjük idén a Stralis eladásokat” – mondta el Gyöngyössy István, a Fiat Magyarország Kft. Iveco Divíziójának ügyvezető igazgatója.
Az új Stralis jól példázza az Iveco alapértékeit: az elkötelezettséget, a megbízhatóságot, a teljesítményt és a csapatszellemet „Az Iveco fejlesztései során felelősséget érez ügyfelei üzleti tevékenységéért, ezért a jármű teljes életciklusa során törekszünk az együttműködésre. A vállalat termékfejlesztése mindig azokat a szempontokat helyezi előtérbe, amelyek nagyobb termelékenységet és alacsonyabb üzemeltetési költségeket biztosítanak” – tette hozzá Gyöngyössy István.
2007 januárjában Monte Carloban jelentette be az Iveco, hogy globális szponzorációs megállapodást kötött az új-zélandi All Blacks rögbicsapattal.

Elkötelezettség, megbízhatóság, teljesítmény, csapatszellem és erő: ezek azok az értékek, amelyekkel egyaránt rendelkezik az Iveco Stralis és az All Blacks csapat. A szponzorációs megállapodás szellemében a Stralis bemutatása az új All Blacks „öltözettel” együtt történt: az összetéveszthetetlen páfrány logós, fekete mezzel, és utalással azokra a tetoválásokra, amelyekkel a játékosok folyamatosan erősítik kapcsolatukat a maori elődök értékeivel és jellemzőivel.