A Toyota (Észak-Amerikában Scion) iQ-ról sok mindent el lehet mondani, miért is szeretjük, de őszintén szólva a versenyzés nem tartozik ezen tulajdonságok közé, hiszen a rövid de magas építésű, cserébe kényelmes rugózással megáldott autó azért kihívásokkal küzd a gyors fordulókban.

Ennek ellenére amikor a Toyota felkért néhány tuningcéget, hogy foglalkozzanak egy kcicsit a három méter hosszú járművel, valahogy az összes alkotás egy téma körül csoportosul: versenyzés. Az egyszerű, bukókerettel felszerelt autótól a tetejétől megfosztott roadsterig terjed a választék, utóbbit a boxutcán belüli alkatrész/szerszám szállításra találták ki.

A legkülönlegesebb mégis a Tatsu által készített iQ, hiszen ennél a motort a hátsó ülések helyére szerelték, a fém részekről meg a festéket is lekaparták. Egyedül a Jon Sibal alkotása közelítette meg a hagyományos tuning irányából az iQ-t, ennél az autónál a hátsó ülések helyett felhajtható, hátulról nézhető monitorral bolondították meg a városi bolhát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!