Az indiai Sunmac Automotive egyedi műanyag spoilerkészletek gyártásával foglalkozik, de teljes átépítéseket is vállalnak. Legújabb alkotásuk a Mahindra tankszerű TUV300-as terepjáróból készített Jeep Cherokee, amely csak nekünk tűnik tákolt járműnek, hiszen Indiában csak most kezdik majd forgalmazni a Wrangler és Grand Cherokee típusokat, szóval az egyszerű Cherokee-t legfeljebb az internetről ismerik az emberek.
mahindra2
Amíg gyárilag öt darab szellőzőnyílás van a kocsi orrán, a Sunmac által készített új lökhárítóban a Jeep-védjegynek számító hét darab nyílást látjuk. Ettől azonban még nem lenne elég meggyőző/döbbenetes az átalakítás, ezért az Audi Q3-as szabadidő-autóról származó bi-xenon fényszórókat is odafaragják a dobozforma autó orrára. Ráadásként a motorháztetőt is megnyújtják és lehúzzák az amerikai eredetihez való hasonulás kedvéért. A kocsi végén már nem ennyire fantáziadús az átalakítás – vagy csak a megrendelő pénze fogyott el? –, a márkajelzést cserlik ki Jeep feliratra.
mahindra3
Az egész átalakításért – az alkatrészek beszerzését és a fényezést is beleértve – 150 ezer rúpiát, azaz 636 ezer Ft-ot kér a Sunmac, de még a látványos tuninghoz szokott indiai emberek is inkább azt ajánlják, ezt a pénzt inkább tegyék a bankba a potenciális vásárlók, és amikor a nyáron beindul majd a Jeep Cherokee indiai gyártása, inkább egy eredetire fizessék be kezdőrészletnek.

mahindra4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!