Túl nagy volt, és a drága benzin miatt alig vették az Excursion nevű óriás szabadidő-autót, amelyből 1999-2005 között mindössze 195 405 példányt érékesített a Ford. Azonban úgy tűnik, még mindig van fizetőképes kereslet a járműre, amely most a Hennessey tuningcég jóvoltából tér vissza.

A Velociraptor SUV elnevezésű alkotás Ford F-250 Lariat dupla fülkés pickupként kezdi meg az életét, majd az alvázról levágják a gyári felépítmény befejezését, és négyajtós kombi karosszériát építenek a helyére. A második sorban két nagy méretű, forgatható fotelt találunk, leghátul egy lehajtható, 3 háromszemélyes padot, szóval összesen hétszemélyes az utastér – a középső sorba kérhető kihajtható pótüléssel ez nyolcszemélyesre bővíthető. Ha a 6,2 litere V8-as motort választja a kedves ügyfél, akkor ahhoz különféle teljesítménynöveléseket (600 vagy 650 lóerő) is kínálnak, de lehetőség van a 6,7 literes PowerStroke dízel (440 LE, 1193 Nm) beépítésére is. Legalább 6 hónapig tart az átépítés, amelyért külön kívánságok nélkül is 159 500 dollárt, azaz 44,4 millió Ft-ot kérnek. Nem mintha számítana, de ennyi pénzért tucatnyi használt Ford Excursiont lehet vásárolni, akár a 6,8 literes V10-es motorral…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!