Alig győzi teljesíteni a megrendeléseket a német Brabus tuningműhely, különösen az arab megrendelők vannak oda a bivalyerős tuningautókért. Most azonban egy teljesen másik kultúrkörnek, az európai piacnak kedveskednek egy autóval, a télapó-stílusban átépített Mercedes S-osztállyal.

Túlságosan nagyon nem erőltették meg magukat azért a bottropi műhelyben, kezdjük azzal, hogy egy nem-AMG változat volt a kiindulási alap. Ezt is csak onnan tudjuk, hogy a karosszériánál alkalmazott spoilerkészlet a gyengébb modellek sajátja, a sajtóközlemény a rengeteg fényképen kívül semmilyen műszaki információt nem tartalmaz.

Azt is csak ránézésre lehet megállapítani, hogy az utastérben nem a legdrágább, iBusiness csomagot vetették be, hiszen sehol nem látunk semmiféle Apple-terméket. De azért a piros bőrrel bevont műszerfal és a vajszínű/piros bőrrel burkolt ülések így is elég látványosak – bár arra is kíváncsiak lennénk, mennyire tükröződik a szélvédőben az új burkolat? A professzionálisan bevilágított stúdiófotókból ez nem derül ki.

Szerviz-csereautónak (arra az esetre, ha a repülő szán elromlana) azért így is tökéletesen alkalmas a Brabus S-osztály, bár ennek a csomagtartója véges, többet kell fordulnia a Télapónak, ha minden ajándékot időben ki akar szállítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!