Nálunk is egyre népszerűbb kisteherautó a Citroën Type H, a karakteres formájú teherautóból sorra építik a különböző büféautókat, amelyekkel fesztiválokon lehet találkozni. Maga a gyár is megemlékezett már erről a 2011-ben bemutatott Tubik tanulmánnyal, de nem valósították meg az ötletet.

Most mégis itt a lehetőség a stílusos emlékezésre, hiszen az olasz FC Automobili (Fabrizio Caselani nevének kezdőbetűiből származik a név) az eredeti jármű bemutatásának hetvenedik évfordulóján prezentálta a saját átiratát, amely gyakorlatilag egy, a karosszéria majdnem egészét beborító spoilerkészlet a Citroën Jumper számára. A virtuális tervezésben a magyar Obendorfer Dávid segített.

Az A oszlop előtti részen a legnagyobb a változás, az első sárvédők még a helyükön maradtak, de ezt leszámítva teljesen új a megjelenés, kerek fényszórókkal, és hatalmas hűtőrács-kerettel – légbeömlők a mai autóhoz illően csak alul vannak. Egyébként csak hullámmintás betétekkel borítják a karosszéria alsó részét, ennek megfelelően bármelyik gyári karosszériára, tehát akár a személyautós belsővel rendelkező darabra, vagy egy, dobozosból épített lakóautóra is felszerelhető az átalakítókészlet, és természetesen a Dangel-féle összkerékhajtás megléte se akadály.

Mindössze 70 készletet készít az FC Automobili, ezeket mind kézzel fogják a megrendelő járművére felszerelni Olaszországban, de természetesen arra is lehetőség van, hogy egy gyári új Citroën Jumper építsenek át Type H-nak. A vételár egyelőre nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!