Korábbi életében szürke volt a Leon ST FR, nyereményautóként azonban vagány ruhát öltött és kicsit ki is gyúrta magát. A rajtszám a 17. AMTS-t szimbolizálja

Számos különleges nyereményautó talált már gazdára a tuningkiállítás elmúlt évtizedében. 2014-ben egy Volkswagen EOS kabriót, 2015-ben VW Sciroccót, 2016-ban BMW Z4 Roadstert sorsoltak ki, majd ezt követte két Audi TT – 2017-ben egy kabrió, 2018-ban pedig egy kupé. A sort egy vérbeli amerikai vas folytatta 2019-ben, egy 5. generációs Ford Mustang Coupé személyében, majd következett az Online Edition keretei között kisorsolt Porsche Boxster S, az első brit gyártmányú építés, egy Mini Cooper Coupé, valamint az első japán masina, egy Mazda MX-5 NC roadster. Idén feljebb került a léc, a Leon sportkombija gazdag kényelmi és biztonsági arzenáljával, 1,4-es TSI benzines turbómotorjával és a dögös részleteket felvonultató FR-szériás származásával testesíti meg az aktuális nyereményautót. A sorsolás a show harmadik napján (március 19., vasárnap), közjegyző jelenlétében lesz, az autót pedig az AMTS bármely látogatója megnyerheti, ha felnőtt, családi, vagy VIP jegyet vásárol a rendezvényre.

Természetesen narancsszínű a kormány- középállás jelzése, a műszerfal a fejegység kivételével maradt a régi. Mélyszürke-narancs az új belső színvilág, az elvégzett munka a Bara Kárpit és a Tibike Bőrike műhely szakértelmét dicséri. A hátsó traktus immár a hifi mélynyomóké, körülötte a szükséges tartozékok: vonószem, emelő, kerékkulcs, stb.

A 2018-as évjáratú Seat Leont a DasWeltAuto kínálatából választotta Nokta Balázs és Szőke László, az AMTS alapítói, az autóhoz pedig egy 1 éves teljeskörű garancia is jár. Az átépítés során a szabályok engedte kereteken belül dolgoztak, az alkotóelemek mindegyike típusazonos és minőségi, legyen az optikai, hifi, vagy éppen futóműkomponens.

Minden szakterületen neves specialisták dolgoztak: a Japan Racing kínálatából érkező 19 colos JR35-ös felniken Toyo Proxes abroncsok feszülnek, a lassítás feladatát pedig perforált Rotinger féktárcsákra bízták. Plusz lóerők is élesebbé teszik a nyereményautót, a vitaminkúráért MTM chiptuning felelős, a spoilerek és szárnyak a Maxton Design termékei, a diffúzor pedig a Rieger Tuningtól származik. Az egyedi, háromárnyalatos fóliázás az AH APA szortimentjéből való, mindez pedig a West End bevásárlóközpont szokásos AMTS-bázisán, élőben állt össze teljes egésszé.

Az AMTS ideje alatt egyetlen belépővel megtekinthető:
Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
Nemzetközi Elektromobilitás Expo – elektromos autó kiállítás
Classic Automobil Show – restaurált klasszikus autók, veteránok, oldtimerek
Magyarok a világ járműgyártásában – hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
DRIFT és GYMKHANA Show – A látványos autósportok exkluzív bemutatkozása
OFF-ROAD Show – Minden, ami terepautó, látványos, épített pályán
Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
Tuning találkozó és kiállítás – több száz magánépítő és klub bemutatkozása
SUV és Pickup Zóna – szabadidő-autó kiállítás, az elérhető kínálat bemutatkozása