A 2,3 literes négyhengeres és az 5,0 literes V8-as motorral szerelt Ford Mustanghoz is megvásárolható a Shelby American legújabb, GTE nevű tuningcsomagja, amelynél csak a nevet és néhány karosszériakiegészítőt ad a tuningcég, a teljesítménynövelést a Ford Performance alkatrészekkel oldják meg.

Amíg a Ford márkakereskedésben 3533 dollárért (+ 500 dollár beszerelési költség) meg lehet vásárolni a V8-as motorhoz kínált 26 lóerős teljesítménynövelést kínáló Power Pack 2 csomagot, a Shelby American 17 999 dollárról induló csomagjában ennek a kétszeresét kell kifizetni érte. Ezen kívül pár extra műszer és néhány, színre fújt műanyag karosszériakiegészítő van a Shelby GTE csomagban, szóval a legtöbb pénzt a névért kell kifizetni.

Ráadásul aki a V8-as Mustang vételárán felül megfizetni a 18 ezer dolláros GTE csomag árát, az csak 4 ezer dollárral költ kevesebbet, mintha a Shelby GT350-es, száraz karteres olajozású, 456 helyett 500 lóerős sportváltozatot vásárolja.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!