Több, mint 130 000 darabos értékesítéssel a világ legnépszerűbb kompakt prémiumkabriója volt a vászontetős, előző generációs BMW 1-es, de kérdés, hogy a Győrben gyártott új Audi A3 Cabriolet ismeretében sikerül-e megőrizni ezt a címet? Immár a magyar gyártású autót is világszerte forgalmazzák, csomagtartója is használható méretű. A BMW mindenesetre az új 2-es kabrióval próbálkozik.

A jövő évi kabriószezonra időzítik a piaci bevezetést, februárban indulnak a vászontetős BMW 2-es kiszállításai, de már korábban meg lehet majd rendelni. Ezúttal is a kupéval közös karosszérián osztozik a vászontetős modell, ennek megfelelően itt is jelentős a bővülés: a hossz 72 mm-rel, a tengelytáv 30 mm-rel, a szélesség 26 mm-rel nőtt. A raktér mérete alaphelyzetben 335 literes (+30 l), nyitott tetővel 280 liter (+20 l), a hátsó támla lehajtása után keletkező rakodónyílás mérete 450×246 mm.

Az újonnan kifejlesztett tetőnél javítottak a hang- és hőszigetelésen, 20 másodperc alatt nyílik vagy záródik, és ezt a műveletet akár menet közben, legfeljebb 50 km/órás tempóval haladva is el lehet végezni. Három színben választható, alapáron fekete, szürke és barna színben kérhető még némi felár ellenében. Van változás a műszerfalon is, a klímapanelnél fekete háttér előtt fehér karaktereket használnak, hogy tűző napsütésben is leolvasható legyen az információ.

Három motorral indul a forgalmazás, a 2,0 literes benzines turbómotor 184 vagy 245 lóerővel válaszható, a 3,0 literes, soros hathengeres benzines turbómotor 326 lóerős, a 2,0 literes dízel 184 lóerős. Később kisebb teljesítményű motorokkal bővül majd a választék, és a hírek jövő ilyenkor mutatkozhat be az összkerékhajtású BMW 2-es kabrió.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!