A Kia világszerte a helyi ízlésnek megfelelő kompakt autókat kínál, ami nekünk a Ceed nevű autó, az Észak-Amerikában a Forte nevű típus, ami 4 ajtós lépcsős hátú vagy kupé karosszériával létezik. Utóbbit vették alapul a Mud Bogger nevű autó megépítéséhez.

A sárdagasztás igazi redneck sport, a déli államokban unaloműzésnek kitalált eseményen egy gödröt fellocsolnak, majd ebbe vetik bele magukat autóikkal a sofőrök, akik korábban a társaság többi részével együtt legalább annyi sört fogyasztottak, ahány köbméter vizet kilocsoltak. Akkor is ünnepelnek, ha sikerül túljutni a sárcsapdán, de ugyanilyen ünneplés az osztályrésze annak, aki elakad, hiszen az alkohol-szint a mérce, nem a távolság.

Még szerencse, hiszen a fiataloknak szánt, meglehetősen szelíd kupéból úgy építettek hatalmas bütykös gumikkal szerelt versenyautót, hogy megtartották az elsőkerékhajtást. Az átépítés során egyébként nem csak a kerékjáratokat vágták fel, de a tetőlemezt is kiszedték, hiszen ez egy fontos, és sok esetben az egyedüli menekülési útvonal a sárba ragadt autóból. Mivel a műfajnak része a nagy sebességgel a sárba való becsapódás, elővigyázatosan kiszedték a légzsákokat az utastérből, a kormányt és a kagylóüléseket is a Sparco szállította.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!