Az Esseni Tuningshow keretén belül mutatta be a Binz karosszériaépítő az extrahosszú Mercedes E-osztályos kombit, aminek most megkezdte a forgalmazását. Erre a tényre egy sportos megjelenéssel és kiegészítőkkel ellátott példánnyal, az X-Orange-zsal szeretné felhívni az érdeklődők figyelmét.

A németek 86 centivel nyújtják meg a karosszéria hosszát, ráadásul mindezt úgy teszik, hogy a teljes növekedés a raktér javát szolgálja. A hátsó ajtókat/hátsó sárvédőket gyártják újra, és extrahosszú lesz a hátsó oldalablak is az összesen 5,76 méter hosszú karosszérián. Alaphelyzetben is 1390 literes a csomagtér, a hátsó ülés ledöntésével 2620 literes a hátsó – a több mint három méter hosszú raktérbe különösebb helyezkedés nélkül lehet síléceket, kerékpárokat szállítani. Erőforrástól függően akár 600 kg lehet a Binz kombi terhelhetősége, az elektronikus menetstabilizálót felkészítették a 3735 mm-es tengelytávból adódó menetdinamikai változásokra.

A Binz X-Orange egyébként feketére fényezett 20 colos felniket, a nyújtott karosszériához igazított spoilerkészletet kapott, és a több mint 3 méter hosszúságú tetőt karbonból készítették. Az első kagylóülések négypontos biztonsági öveket kaptak, amelyek ellehetetlenítik a hátsó ülések használatát, de hát valami kis hibája minden autónak lehet. Alcantarával vontak be mindent az utastérben, néhány LED-et is elrejtettek a hangulatvilágítás kedvéért, és összesen 3500 Watt teljesítményű hifit is beépítettek a csomagtér oldalába.

Azonban nem valószínű, hogy gyakori látvány lesz majd a túlméretes Binz kombi, hiszen legalább 125 000 eurót kell érte fizetni. Az árlista felfelé nyitott, hiszen akár az X-Orange-ot is megvalósítják a kedves ügyfélnek, ha épp egy túlméretes sportkombira vágyna. Mindössze azt a feltételt támasztja a Binz, hogy legalább a 204 lóerős dízelt kell választania a megrendelőnek. Az a 86 centis toldás ugyanis pár száz kilóval megnöveli a Mercedes E-osztály tömegét, és legalább ekkora teljesítmény/nyomaték kell ahhoz, hogy gond nélkül mozogjon az alkotás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!