A Third Point LLC elnevezésű pénzügyi befektető-alap már évekkel ezelőtt kedvező befektetésnek ítélte meg a japán Suzuki Motor Corporation-t, és a maga részéről csak azt találta kockázatosnak, hogy a japán cég épp perben állt a Volkswagen konszernnel, miután azok eltervezett közös munkája meghiúsult. A per sorsáról nincs hivatalos információ, de az amerikai központú befektetőcég meg nem nevezett mértékű, kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a Suzuki Motor Corporation-ben, és az igazgatótanácsban is szeretne magának egy helyet.

A Bloomberg értesülése szerint technikailag már megegyezett egymással a Suzuki és a Volkswagen, már csak formalitás a kettejük válása, ezért is lépett a Daniel Loeb által vezetett pénzügyi befektető. A bejelentést követően a tokiói tőzsdén rekord magasságba emelkedett a Suzuki részvényárfolyama, és ugyanez elmondható a mumbai tőzsdén jegyzett Maruti részvényekről. A Third Point LLC által a saját befektetőinek küldött levélben arról értesíti őket, hogy a Suzuki erős pozíciókkal rendelkezik a fejlődő országok piacain, és jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ami egyben jelentős nyereséggel is kecsegtet. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen 2009-ben a Volkswagen is e miatt szerette volna szorosabbra fűzni a közös munkát a japánokkal. Osamu Suzuki június végén, 37 év után mondott le a Suzuki Motor Corporation vezetői tisztségéről, a feladatokat átadva fiának, Toshihiro-nak. A 85 éves üzletember nem ment nyugdíjba, hanem személyesen irányítja a Volkswagennel való ügy megoldását.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!