Mint minden, a hatvanas évekből származó angol roadsterről, úgy a Triumph TR6-osról is elmondható hogy jó vezetni, de legalább ennyit kell majd szerelni is. Valószínűleg utóbbi miatt indította el ezt a projektet a megrendelő.

Egy 1969-es autót vitt a tuningműhelybe a kedves ügyfél, és első körben egy Corvette V8-ast szeretett volna, azonban a tuningcég lebeszélte erről. A széles nyolchengeres miatt komolyan módosítani kellett volna a kocsi orrát, így rábeszélték az ügyfelet, hogy a gyárihoz hasonlóan maradjon a soros hathengeres motornál. Egy Nissan Skyline RB25DET blokkjára esett a választás, amelyet 380 lóerőre húztak fel. A kormánygépet és a tűzfalat módosítani kellett, de végül sikerült a széria megjelenést megőrizve belerakni a turbómotort a TR6-os orrába.

A Nissan váltó mögé az Infiniti Q45-ös luxusautó differenciálművét építették, ehhez egy kicsit át kellett alakítani az alvázat is, és teljesen új hátsó felfüggesztést építettek a gyári helyére. Elöl csak ültetőrugóval módosították azt, no és persze itt is lecserélték a fékeket. A műszerfalat csak azért fosztották meg a fa burkolattól, hogy a kiegészítő műszereknek és az érintőképernyős navigációnak legyen helye, de ha a kedves vásárló úgy kéri, szívesen visszaállítják az utastérben is a gyári állapotot. Azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hogy a jó ronda, nagy méretű USA-szabvány lökhárítókkal rendelkezik az autó.

A 2006-ban kezdődött építés 2009-re fejeződött be, de ezt követően gyakorlatilag csak a tesztkilométereket futotta meg az autó, ami nagyjából 300-at jelent. A megrendelő családi állapotában ugyanis változás következett be. A sikeres egyéni vállalkozóból két gyermekes apuka lett, így a roadster mellékvágányra került, végül pedig meghirdetésre. A 32 000 dollár nem is vészes ár egy ilyen meglepetésautóért, hiszen ránézésre csak a nagy könnyűfém felnik árulkodnak arról, hogy itt nem a gyári (USA-piacos) 104 lóerővel, hanem 380-nal van dolgunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!