Persze még mindig pénzbe kerül a Peugeot által finanszírozott esőerdő fenntartása, de az erdő által megkötött szén-dioxod kvóta értékesítéséből idén már egymillió eurós bevételt termelt a zöld terület.

A Peugeot és a brazil Országos Erdőgazdálkodási Hivatal együttműködésében megvalósuló beruházás célja, hogy az autógyár széndioxid-mérlegét javítsa. A projekt 1998-ban indult, és a tervek szerint 2038-ig tart, az összes bevételt további erdősítésre fordítják majd. Az egymillió euró 110.000 tonna légköri szén-dioxid kvóta értékesítéséből származik, amelyet a Mato-Grosso tartomány észak-nyugati részén található Cotriguaçu régióban megvalósított erdő telepítésével értek el.

A Peugeot-OEH Amazonas menti szén-dioxid-megkötési projektje újabb fejlődési szakaszba lép azt követően, hogy 2009 novemberében megállapodást írtak alá Mato Grosso tartománnyal az 1800 hektáros, biológiai változatosságát tekintve kiemelkedő értéket képviselő természetvédelmi terület magánrezervátummá nyilvánításáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!