1948. március 1-jén “Autó” néven, az Országos Gépjárműügyi és Közúti Közlekedésrendészeti Bizottság hivatalos kiadványaként indult útjára a lap, 8 oldalon, napilap formátumban.

Az év utolsó, 20. lapszáma az ünnepi filozófia jegyében már 12 oldalon jelent meg, majd ez 1949-ben is megismétlődött, a megjelenések száma pedig 24-re nőtt. 1950-ben már 26 oldallal került az újságárusokhoz az Autó, majd egy esztendővel később immár Autó-Motorként lépett magasabb szintre a lap, a terjedelem 32 oldalra bővült.

Ünnepelje velünk az Autó-Motor magazin 70. születésnapját!

A következő nagy mérföldkő az 1963-ban megjelenő 2. kiadás volt, a lap alapításának 15. évfordulóján mutatkozott be ugyanis az újabb logó – a terjedelem továbbra is 32 oldal volt. A 70-es évek elején már 48 oldallal várta lapunk az olvasókat, majd újabb mérföldkőként 1977-től már színesben jelent meg az Autó-Motor, az oldalszám pedig 64-re duzzadt!

A lendületes 80-as évek történéseit is nagy odaadással követte lapunk, a tájékoztatásban kulcsszerepet töltött be az Autó-Motor, legyen a téma akár a nyugati autók behozatala, a gyors ütemű úthálózat-fejlesztés, vagy éppen a Hungaroring tervei és megépülése. 1990-ben, a rendszerváltást követő évfolyam 13. számának címoldalán debütált a sárga alapon fekete betűs logó, amely a belívekkel együtt az 1995/21-es, majd a 2000/1-es lapszámtól kezdődően is kapott némi ráncfelvarrást. A terjedelem az elmúlt közel három évtizedben többször is felkúszott 116 oldalra, regionális mellékletek és különszámok jelentek meg, 2015-ben pedig útjára indult a most ugyancsak komoly bővülésen és dizájnváltáson átesett Extra különkiadvány.

Most újra mérföldkőhöz érkezett az Autó-Motor. 70. születésnapját ünneplő magazinunk modernebb tálalásban, a korábbihoz képest bővülő terjedelemben, új rovatokkal kiegészülve, optimálisabb méretben és minőségibb papíron készül. Mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy hazánk piacvezető autós lapja lépést tudjon tartani a járműipar fejlődésének feszített tempójával, olvasóink pedig továbbra maradéktalanul elégedettek legyenek az Autó-Motorral!