Alaphelyzetben se lehet panaszkodni az Audi S5-ösre, hiszen annak a 3,0 literes V6-os biturbó-motorja 354 LE/500 Nm teljesítményű. Azonban ez még messze nem az erőforrás teljesítőképességének határa, például az RS5-ösben is ez a blokk jut majd szerephez bőven 400 lóerő feletti teljesítménnyel. Azonban a gyári átépítés még várat magára, az Abt tuningcég pedig már most kínálja a 20 százalékos teljesítménynövekedést eredményező átalakítást.

A 3590 euróért cserébe az ügyfél egy második motorvezérlő számítógépet és kábelköteget kap – a beszerelés díja további 175 euró –, amely 425 LE/550 Nm-re növeli a teljesítményt. Mivel a tuningcég szerint ez még bőven a tűréshatárok között mozog, Németországban átvállalják a gyári garanciát is. Mivel az erőátvitelhez nem nyúlnak, a 0-100 km/h gyorsulás mindössze 2 tizeddel 4,5 másodpercre javul. Arra kell még ügyelnie a megrendelőnek, hogy a növelt motorteljesítmény kihasználáshoz muszáj legalább 98-as oktánszámú benzint tankoljon, 95-össel is üzemel a kihegyezett motor, de akkor csak csökkentett „széria” teljesítménnyel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!