Január elején jelentette be a finoman szólva nem visszafogott munkáiról híres Mansory tuningcég, hogy elsőként igazi kupét épített a Lamborghini Urus szabadidő-autóból, most pedig itt a folytatás, hiszen az aktuális Mercedes-AMG G-osztályból elsőként ők készítettek kupét; gyárilag csak 5 ajtós felépítményt kínálnak. Nem véletlen, hogy ilyen gyorsan követik egymást a bemutatók, hiszen egyszerre – mintegy másfél évvel ezelőtt – indult a tervezési munka mindkét típusnál.

Az exkluzivitás megőrzése érdekében csak 8 darab Mansory Gronos Coupé Evo C-t építenek, mindegyiket a megrendelő egyedi igényei alapján alakítják ki. Mivel igazi csemegéről van szó, a Masory által kínált legbrutálisabb G-osztályt veszik alapul hozzá, tehát a 4,0 literes V8-as biturbó teljesítményét 900 LE/1200 Nm-re növelik, ami 3,3 másodperces 0-100 km/óra sprintre és 250 km/órás elektronikusan korlátozott végsebességre elég – persze ha a kedves ügyfél ragaszkodik hozzá, szerényebb teljesítménnyel is leszállítják az autót.

A karosszéria átalakítása azzal indul, hogy leveszik az ajtókat a gyári felépítményről, majd kivágják és hátrébb mozgatják a B oszlopokat, és eközben az ajtózsanérok és a zár helyet cserélnek az A és a B oszlopon, hiszen előre feltáruló ajtókkal épül a kupé. A Mansory állítása szerint a meglévő biztonsági felszerelések teljesen működőképesek maradnak az átalakítást követően is. Az első ülések billenő mechanikát kapnak, így a két darab hátra szerelt fotel megközelítése nem romlik számottevően. Természetesen a kárpit és a díszbetétek anyagát, színét és mintáját a megrendelő kérésének megfelelően alakítják ki, hogy a hátsó ülések közötti konzol tartalmát is egyedileg állítják össze.

Ahogy a Mansory többi átalakításánál, úgy a Gronos Coupé Evo C-nél is elérhető a páncélozás, bár a színváltó fényezéssel és látványos légterelőkkel ellátott autó épp a védelemhez szükséges egyik legfontosabb tulajdonságnak, a rejtőzködés képességének van híján. Nem közölték a vételárat, hiszen azt mind a 8 esetben a vevővel történt konzultáció után állapítják meg.