A Ford csak az Egyesült Államokban kínálja a sportos pickup-sofőröknek szánt – értsd tereprali és nem kanyarvadászat – Raptor fantázianevű járművét, mi itt Európában ilyesmire nem számíthatunk. Legfeljebb némi optikai tuningra, amelyet a Van Sport nevű cég követett most el a német Carlex Design-nal közösen.

Az Abenteuer und Allrad kiállításon debütált az átépítőkészlet, amelyet egy 3,0 literes dízelmotorral szerelt duplafülkés autóra építve mutattak be. A 197 LE/470 Nm teljesítményű motorhoz és a hajtáslánchoz nem nyúltak, a kipufogórendszernek is csak a hátsó dobját cserélték le látványosabb végződésű darabra. A felfüggesztésben a Pedders cégtől származó 4,5 centis emelést alkalmazzák, amivel a túlméretes kerekeknek is van elég helye a kerékjáratokban.

Igazán a karosszériára szerelt rengeteg műanyag kiegészítő az új, az átformált megjelenésű hűtőrács is része a csomagnak, amelyet a kiállított példánynál még kiegészítő fényszórókkal is feldobtak. A fehér fényezésű autón a figyelemfelkeltés miatt alkalmaztak kontrasztos, fekete toldatokat, amelyek mellett még a külső tükröket, a kilincseket és az ajtókereteket is mattfeketére fóliázták át. Az alváz alatt szintén a tuningpiacról származó védőburkolatokat szereltek fel a Ford Ranger átépítés során.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!