A múlt héten mutattunk néhány képet egy nemhivatalos Dacia Duster pickupról, amelynek további sorsa nem ismert. Ezzel szemben a dél-amerikai pickup projekt a terveknek megfelelően halad, a tanulmányhoz hasonlóan Oroch nevet viselő járműnek már a reklámfilmjét forgatják.

A brazil Flatout weboldal publikálta az autót – ha részleteiben is, de – álcázatlanul mutató fényképeket, amelyeken pontosan látszik, hogy a Romturingia alkotásához képest teljesen új a hátsó rész, nem egyszerűen a hátsó túlnyúlást növelték meg, de a tengelytávot is. A dél-amerikai Dusterben használt erőforrás kerül az Oroch pickupba is, azaz benzinnel vagy alkohollal üzemelő 2,0 literes négyhengeres, amihez 6 fokozatú kézi kapcsolású- vagy 4 fokozatú automatikus váltó csatlakozik. A Renault Oroch pickupja augusztusban debütál, ezzel pár hónappal megelőzi majd a Fiat októberben érkező dupla fülkés pickupját, amely most már a végleges karosszériájával – vastagon álcázva – végzi a közúti tesztelését.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!