Már kevesebb, mint félmillió Ft-ért találni műszakis, az E39-es generációhoz tartozó BMW 5-öst kis hazánkban is, ellenben az aktuális, F10-es generációt 4 millió alatt nem lehet megkapni még 5 éves korában sem. Akinek nincs pénze egy ekkora váltásra, annak jelenthet megoldást a bolgár RCI Tuning, amely két generációval fiatalítja meg az 5-ös megjelenését.

A nagy műtét során számos karosszériaelemet műanyagra cserélnek, a kedves ügyfél pénztárcájától függően üvegszálas, ABC vagy szénszál-erősítésű műanyagból is hajlandóak elkészíteni. Akár alumíniumból is kikalapálják a megfelelő elemeket, úgymint: első sárvédők, motor- és csomagtérfedél, ajtóburkolat (kilincsek), küszöb és hátsó sárvédő-borítás. A kedves megrendelőnek kell gondoskodnia az F10-es lámpák beszerzéséről.

A legolcsóbb készlet ára 4700 leva, azaz 760 ezer Ft, de aki hajlandó 6700 levát (1,08 millió Ft) ott hagyni a RCI Tuningnál, annak a beépítést is elvégzik fényezéssel együtt – a lámpákat még mindig a kedves ügyfél dolga beszerezni. Aki kulcsrakész átalakítást kér, annak 9700 levát (1,57 millió Ft) kell fizetnie, de ebben már a műszerfal megfiatalítása is benne van.

Természetesen M5-ös replika megvalósítására is lehetőség van (1000 leva, azaz 161 ezer Ft felár), az első ilyen autó már el is készült, azonban az alábbi videót elnézve ezen már nagyon látszik, hogy valami nem stimmel, míg a normál változat, ha egy pillanatra is, de képes megtéveszteni a szemlélőt. Az RCI Tuning egyébként azt mondja, az átalakítás rendelkezik TÜV engedéllyel, és megfelel az Uniós előírásoknak is, nem jelenthet gondot a forgalomba helyezés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!