A Mercedes-Benz márka helyi képviselője az ausztrál piaci bevezetés kapcsán reagált újságírói kérdésre, miszerint ha elég nagy igény mutatkozik rá, semmi akadálya a V8-as motorral szerelt X-osztály megvalósításának. Szóval a gyár nyitott minden lehetőségre – leszámítva a korábban már kizárt AMG változatot –, de az szinte biztos, hogy a minden földi jóval ellátott autókat jelző Maybach kivitelre is hiába várnak az X-osztály vásárlói.

Itt jön a képbe a Carlex Design nevű tuningcég, akik most megmutatták az első képeket a Yachting Edition nevű tuningcsomagról. Ennél persze a külsőt is feldobták néhány karbon kiegészítővel és az s 560 Maybach felnijeivel és hűtőrácsával, de az igazi átváltozásra az utastérben került sor. Egzotikus fából készítik a díszbetéteket, a kárpit pedig vagy Alcantara vagy az a Nappa Porzelan nevű bőr, amelyet a Maybach manufaktúra is kínál, egyébként pedig természetes megjelenésével és különösen puha tapintással tűnik ki a természetes bőrkárpitok közül.

Persze ezek után nem szabad csodálkozni azon, hogy a Carlex Design által készített Yachting Edition névre hallgató Mercedes-Benz X-osztályért alaphangon 105 ezer eurót kérnek, bár még mindig sokkal olcsóbban megússza az ember, mintha egy valódi Mercedes-Maybachot vásárolna.