A SaudiShift weboldalon jelentek meg az első álcázatlan képek a megújult luxusautóról. Kívülről épp csak a lökhárítókat cserélik le az S-osztályon, no meg a lámpákat. Utóbbiakkal semmi baj, épp csak rengeteg új aktív biztonsági segédet kap az autó, és pár érzékelő ezeken belül helyezkedik el. Az utastérben annyi a változás, hogy immár a limuzinban is a kupé háromküllős volánja szolgál a korábbi kétküllős helyett, és immár összeérnek a hatalmas kijelzők. Nem látható, de változás, hogy immár mozdulatokkal is lehet vezérelni a menüt.

Teljesen kicserélik a motorkínálatot, itt debütálnak az új fejlesztésű soros hathengeres benzin- és dízelmotorok, amelyeknél indítógenerátor és elektromos légsűrítő is van. Búcsúzik a 450 lóerős 4,7 literes V8-as biturbó, amelynek helyét a 4,0 literes V8-as biturbó veszi át 480 lóerős teljesítménnyel és 12 százalékkal alacsonyabb fogyasztással – ennek a csomagtérfedelén lehet majd olvasni az S 560 feliratot. A mostani leleplezés ellenére csak a harmadik negyedévben indul meg a felfrissített Mercedes-Benz S-osztály forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!