Az utóbbi években elképesztően megugrott az egykori B csoportos raliautók ára, a Peugeot 205 T16-os is elérhetetlen lett a legtöbb rajongó számára, illetve a tulajdonosok féltik autójukat, nem nagyon használják őket arra, amire egykor kitalálták: ralipályán száguldásra. Ez adta az ötletet a brit Dimma cégnek ahhoz, hogy egy Mitsubishi Evo 6-os raliautó alapján készítsen egy, külső megjelenésében tökéletes másolatot, amivel aztán különböző rendezvényekre járnak és ott használják is azt.
peugeot2
Változatlanul hagyták a padlólemezt és a bukókeretet is, épp csak egy eredeti példányról mintázott, kevlárból készített karosszériát húztak rá az alapra. Ebből az is következik, hogy nem keresztben beépített középmotorja van a P205 T16 Tribute elnevezésű autónak, hanem orrmotorja. Mivel showautóról és nem igazi versenyautóról van szó, a 2015-ös építés során az eredeti blokk helyére egy Evo 8-as motort szereltek, amire az Evo 9-es turbóját rakták – az eredmény 400 lóerős teljesítmény és a raliautók világában könnyű szervizelhetőség.
peugeot3
Noha népszerű volt a különböző rendezvényeken az autó, és a jövő évre is már több előjegyzést gyűjtöttek, a Dimma nemrég mégis úgy döntött, hogy megszabadul a forgalmi szerint Mitsubishi Lancer Evo 6-os, de ránézésre Peugeot 205 T16-os autójától, amelyért internetes árverésen 55 ezer fontot, azaz 18,9 millió Ft-ot fizettek. Az olcsóság relatív…

peugeot4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!