A tuning sok esetben rosszabbul használható autót eredményez, sokan találkoztak már olyan porig ültetett autóval, amely feltartotta a sort, mert egy, normál autóval szinte észre sem vehető fekvőrendőrrel szembesült. Ennél még többet ront a BMW i3-ason a japán Garage Eve.ryn műhely.

A megjelenés megítélése ugye személyes ízlés kérdése, de szemmel láthatóan valami klasszikus japán szörnyes filmet néztek az alkotók, mielőtt nekiálltak a műanyag-kiegészítők legyártásának. Aztán még ott vannak a hatalmas méretű abroncsok, amelyeknél nem az alacsony gördülési ellenállás volt a lényeg, hanem a megjelenés.

Szóval ott van a spoilereknek és szélesítéseknek köszönhetően rosszabb légellenállás, a szélesebb abroncsok miatt nagyobb gördülési ellenállás, ami bizony érezhetően csökkenti a hatótávolságot. A technikához nem nyúltak a japánok, az elektromos hajtáson ugyan könnyen lehetne javítani a feszültség emelésével, de az rohamosan csökkentené az élettartamot.

A Garage Eve.ryn BMW EVO i3-as egyébként a bajor elektromos kisautó első, életben is megvalósított átépítése – a különféle nagynevű európai tuningcégek eddig csak számítógépes grafikákkal tudtak szolgálni arról, milyen módosításokat terveznek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!