November 5-én indult a per Detroitben, a zsűri november 29-én ült össze tanácskozni, és december 3-án meg is született az ítélet: Shanshan Du és férje, Yu Qin bűnösek ipari kémkedés vádjában, februárban hirdetnek majd ítéletet.

A General Motors szerint az általuk eltulajdonított szellemi tulajdon értéke meghaladja a 40 millió dollárt, a védők szerint az információ nem tartalmazott titkokat, nem lopták azt, és más cégek számára haszontalanok. Most a bírón múlik, a maximálisan kiszabható 10 év letöltendő börtönből mennyit ítél meg, ezen felül még akár félmillió dolláros pénzbüntetés is várhat a tettesekre.

Shanshan Du 2000 és 2005 márciusa között dolgozott a General Motorsnál, és noha nem tartozott a feladatai közé, a cég által fejlesztett hibrid hajtások motorvezérlő rendszeréhez is hozzáfért, majd ezek közül 16 262 fájlt lemásolt, amelyeket aztán a férje által alapított Millenium Technologies nevű cégen keresztül akartak értékesíteni kínai vevőknek – a Chery gyárral is folytattak tárgyalásokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért