A harmincadik születésnapját harminc darab, egyedileg átépített Nissan Micrával ünnepli a japán Autech tuningcég, a March Bolero A30-asoknál lényegében csak a karosszéria vázát hagyják változatlanul.

Erősen kiszélesítik a kerékjáratokat, teljesen új megjelenést ad a nálunk is forgalmazott kisautónak a nagy méretű, krómmal bőven díszített hűtőrács, a tető hulláma nagy méretű tetőspoilerben végződik. Az egészet sötétlila fényezéssel teszik teljessé. Az utastérben már kevésbé radikális az átalakulás, az első sorban kagylóülések találhatóak, ezenkívül sportkormány és Autech logós szőnyegek jelentik a változást, no meg az új sebességmérő, amelyet már 220 km/h-ig kalibrálnak.

Az igazán nagy újdonság a motortérben található, ahol a Japánban egyébként nem elérhető – például Brazíliában készül Micra ilyen motorral – 1,6 literes négyhengerest találjuk. A HR16DE kódú erőforrást teljesen átépítik az Autech szakemberei, új vezérműtengelyek, dugattyúk, hajtókarok, főtengely és szeleprugók kerülnek bele, aminek 150 lóerős (7000/percnél) teljesítmény és 160 Nm-es maximális nyomaték az eredménye. A váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Ennek a különleges Micrának húzós az ára, a 3 564 000 jen, azaz 8,9 millió Ft, és ezért a pénzért még rádió sincs a fedélzeten – csak sportkipufogó, meg motorhang. 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!