John Iverson nagy Mopar-rajongó, Chrysler márkakereskedése is van Dél-Dakotában, illetve Iverson Customs néven autó-átalakításokkal is foglalkozó vállalkozást üzemeltet. Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy a 707 lóerős V8-as biturbóval szerelt kupéból vászontetős kabriót kellene faragni.

Az egyik márkakereskedő-konferencián Ralph Gilles, az FCA-konszern vezető formatervezőjének az áldását is megszerezte az átalakításhoz, ezek után már könnyen mentek a dolgok, azt az egy apróságot leszámítva, hogy márkakereskedőként minden befolyását latba kellett vetnie ahhoz, hogy a hatalmas várakozási idő ellenére kapjon egy Dodge Challenger Hellcat-et – a saját tulajdonában lévő, az első példányok közül származó autóját nem akarta feláldozni erre a célra.

A karosszéria átalakítását az ilyen munkákra specializálódott Drop Top Customs nevű cég végezte, ők korábban már több Challengert is megszabadítottak a tetejüktől, jelen esetben a hatalmas teljesítmény miatt a megszokottnál vaskosabb merevítéseket kellett alkalmazni.

Annak ellenére, hogy nem volt egyszerű a beszerzés, John Iverson most mégis eladásra kínálja az első, vászontetős Hellcat Challengert, alig 555 mérföldes (893 km) futásteljesítménnyel – az automatikus váltóval szerelt autó ezt is leginkább úgy szedte össze, hogy különböző rendezvényeken állították ki, és a tréler-stand között mozgott csak. Szóval a gyári új állapotnak tekinthető vászontetős Hellcat-et 139 900 dolláros áron hirdette meg az építtető, ez több, mint duplája (64 195 dollár) a Challenger Hellcat alapárának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!