A BMW csak márciusban, tehát a Genfi Autószalon megnyitását követően kezdi forgalmazni az M2-es kupét, ezért a német AC Schnitzer tuningcég tulajdonképpen ugyanazt az utat járta be, mint maga az autógyár: egy M235i-t kezdett el átépíteni, amelynek az itt látható ACL2 lett az eredménye.

Ahogy az M GmbH, úgy az AC Schnitzer is az M3/M4 esetén használt 3,0 literes turbómotort építette a szériában adott 3,0 literes helyére, de a tuningcéget nem korlátozta a házon belüli rangsor fenntartásának igénye 370 lóerőre, hanem egészen 570 lóerőig elment. Egyelőre ez az egyedüli teljesítményadat, annyit közöltek még, hogy egy lóerő 2,54 kg-ot mozgat.

Teljesen átépítették a karosszériát, műanyag szélesítésekkel teremtettek helyet a sportfutóműnek és a 20 colos felniknek, hatalmas méretű hátsó szárny koronázza meg mindezt. A nagyobb leszorítóerő mellett még karbon-kerámia fékek is segítik a vezető dolgát. A BMW M235i-ből épített AC Schnitzer ACL2-esről a Genfi Autószalonon árulnak el többet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!