Már bemutatkozott az alaposan átdolgozott Lexus LS, de a Toyota Motorsport GmbH mérnökei még egy kifutó szériás példányt kaparintottak meg gyakorlás céljából. Úgy tűnik, nem nagyon felejtették el az autók megvadításának művészetét…

Hivatalosan TMG Sport 650 névre hallgat az autó, eltüntették a Lexus márkajelzéseket, és a Toyota Motorsport logóját rakták azok helyére. Ezen felül is szinte minden csavart kicseréltek, aminek az eredményeként a visszafogott luxuscirkálóból egy igazi versenyautó lett. Az egész azzal kezdődött, hogy megszabadultak a 4,6 literes V8-as motortól, és a hibridben is használt 5,0 literes V8-ast vették át. Majd egy kicsit hozzányúltak ehhez, két darab turbófeltöltő beépítésével 650 lóerőre (6500/min) és 765 Nm-re (5460/perc) növelték a teljesítményt, a leszabályozási fordulatszám 7450/perc.

A karosszéria szélesítések és szárnyak nem csak optikai tuningot jelentenek, azokat a TMG szélcsatornájában tökéletesítették, a nagy leszorító-erő mellett gyors is az autó, a végsebesség 320 km/óra. A 100 km/órás sebességet 3,9 másodperc alatt éri el az autó, a lassításról Brembo karbon-kerámia fékek gondoskodnak. Nem tudjuk, mi a célja a Lexusnak vagy a Toyotának az autóval, azon kívül, hogy az Esseni Tuningshow-nak ez lesz az egyik nagy durranása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!