A piac felső régióiban még mindig a minél több, annál jobb elv érvényesül, ennek megfelelően készítették el a Maserati Levante szabadidő-autó legújabb, Trofeo névre hallgató változatát, amelynek mozgatását egy, a Ferrari által gyártott 3,8 literes V8-as biturbóra bízzák.

Ennek teljesítménye 590 lóerő és 730 Nm, ami a nagy méretű járművet 3,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-s sebességre (ennek reprodukálását rajtautomatika segíti), és 300 km/h-t meghaladó végsebességet tesz lehetővé. A lenyűgöző menetteljesítményekhez illően alakították át a megjelenést is, króm helyett fényes feketék a díszek, méhsejt-rácsot kaptak a légbeömlők, és mindenfelé látható karbon elemeket helyeztek el. A hőháztartást a motorháztetőbe vágott szellőzőnyílások javítják, a 22 colos átmérőjű kovácsolt alufelnik a Maserati márka által valaha használt legnagyobb darabok.

Az utastérben Pieno Fiore bőrkárpitot használnak kontrasztos, vörös varrással, ami még a fejtámlákon elhelyezett Trofeo logóknál is visszaköszön. A műszerfalon matt-karbon betéteket kap, a műszeregységen belül V8 jelvény árulkodik az exkluzivitásról.