Láthattuk már álcázás nélkül a Great Wall Motors-szal közösen fejlesztett, akkumulátoros-elektromos hajtású 3 ajtós Mini új generációját, de a gyár még csak a hivatalos kémfotók és -videó közreadásánál tart az új modell bevezetése kapcsán. Egészen pontosan a svédországi Arjeplog környékén elvégzett téli tesztelés befejezését kürtölik most világgá.

Az 5. Mini generáció első képviselője lesz a 3 ajtós karosszéria, amelyet majd a Countryman szabadidő-autó utóda követ majd – arról még az idén lesz egy tanulmány, a piaci bevezetése nem várható 2023 vége előtt –, szóval egy darabig párhuzamosan velünk marad a 4. generációs modell is, mármint a belső égésű motorral szerelt modellek. Az akkumulátoros-elektromos hajtásnál a nagyobb hatótávolságot ígérő új modellre váltanak.

Megjelenés tekintetében a hátsó látvány lesz majd újdonság, a furcsán kanyargó csomagtérfedél a gyári kémfotókon is árulkodik arról, hogy még a jelenleginél is hangsúlyosabb lesz a brit zászló-motívum a lámpákban. Pontosabb részletekkel majd a hivatalos leleplezést követően tudunk szolgálni az új generációs Mini-e-ről.