A zord időjárás ellenére is nézők ezrei kísérték figyelemmel a Nyílt Motokrossz Bajnokság idei nyitányát Piliscséven.

Tucatnyi kategória több mint 300 indulója feszült egymásnak az ország legnehezebb pályáján, ahol kemény küzdelmek szolgáltatták az izgalmakat.

(Videó: Vidoracing/MX Track)

A két versenynap gyorsmérlegét a dupla győzelmek jellemezték, hiszen a junioroknál az MX50-ben a KTM gyári utánpótlás-programjában nevelkedő osztrák Elias Eder, az MX65-ben Horváth Gergő (Yamaha), míg az MX85-ben a tavalyi 65 köbcentis világbajnok Katona Áron (KTM) sem adta alább két aranynál.

Horváth Gergő (MX65) (Fotó: Varga Studio)
Elias Eder, a legkisebbek dupla győztese (Fotó: Varga Studio)
Baják Márk (MX65) (Fotó: Varga Studio)

Az I. osztály MX2-es kategóriájában Pergel Bence (KTM), az MX1-ben pedig a szlovák Tomás Kohut (KTM) bizonyult legyőzhetetlennek, ugyanezen géposztályok II. osztályában pedig Grósz Gergő (KTM) és a szlovák Vladimir Nancevsky (KTM) ismételt.

A hölgyeknél a cseh Aneta Cepeláková mögött mindegyik futamban Gál Lili zárt (mindketten Yamaha), a senioroknál az örökifjú Grillmayer Gábor (KTM), a veteránoknál pedig Varsányi Ottó (Yamaha) könyvelhetett el dupla sikert.

Jobbról az MX85-ös listavezető, Katona Áron (17) (Fotó: Varga Studio)

A dobogó tetején a senior amatőrök, továbbá a III. osztály tömegsport kategóriáinak csatái hoztak némi változatosságot: előbbieknél Polgár Gergely (Yamaha) és Hajner Balázs (KTM) osztozott az első helyezéseken, míg az MX1-ben Kiskoreny Roland (Suzuki) és Ráti Miklós (KTM) is szerzett egy-egy aranyat. A dupla győzelmek tendenciájára Tóth Péter (Husqvarna), a III. osztály MX2-es éllovasa, a kétüteműek halhatatlanságát jelképező 2T-ben pedig Demény Kristóf (KTM) erősített rá.

Start után az MX65-ösök népes mezőnye (Fotó: Csonka Mariann)
Szabó Róbert (MX50) (Fotó: Varga Studio)
Krasznyánszky Nátán (MX65) (Fotó: Csonka Mariann)

Folytatás ezen a hétvégén Esztergomban, ahol a piliscsévi premierhez hasonlóan már szombaton megkezdődnek a küzdelmek, a kilátogatók pedig Szvoboda Bence visszatérését is figyelemmel kísérhetik!

Az esztergomi pálya (Fotó: Varga Studio)