Az Ares Design nevű céget a Lotus egykori főnöke, Danny Bahar irányítja, és most készültek el a 18 ezer négyzetméteres modenai üzemükkel, ahogy majd egyedi járműveket készítenek. Első autójuk az itt látható X-Raid nevű alkotás, amely a lassan kifutó G-osztály alapjára-alvázára épül.

A dobozforma karosszériát egy, a Mercedes 2012-ben bemutatott Ener-G-Force nevű tanulmányához hasonlító darabra cserélte, amelyet alumíniumból és karbonból készítenek. Az újszerű forma mellett a saját tömeget is csökkenti 200 kg-mal az új karosszéria. Természetesen a technikához is hozzányúlnak, az 5,5 literes V8-as erőforrás teljesítményét 760 lóerőre növelik, a csúcssebesség továbbra is elektronikusan korlátozott 250 km/h.

Amíg kívül legfeljebb a színt és a felnit választhatja ki a megrendelő, az utastérben mindent az ő kívánságának megfelelően alakítanak át, újraformálják a műszerfalat is. A második sorban két kényelmes fotelt is lehet rendelni az egyszerű pad helyett. Ennyi egyediségnek természetesen ára van, alaphangon 600 000 euróról lehet hallani, de akár 1 millió euró is lehet a végösszeg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!