Az olasz Oemmedi Meccanica műhely a veteránautókra specializálódott, de nem rettennek vissza a különleges építésektől sem. Korábban már készítettek Porsche- (boxer 6) és Ferrari (3,0 liter V8) motoros Fiat 500-ast, most pedig elkészült a legextrémebb átépítésük.

Egy Lamborghini Murciélago motorját és hajtásláncát építették be a Nuova 500 karosszériájába, ami persze igen komoly változtatásokkal járt. A motor és a váltó még befért a mini karosszériába, de a hátsó futóművet már hozzá kellett toldani, nem is beszélve a sokkal szélesebb kerékjáratokról.

A nagy munka végeztével egy olyan Fiat 500-as készült el, amely nem csak 580 lóerős, 6,2 literes V12-essel rendelkezik, de olyan felfüggesztéssel és vezethetőséggel, hogy uralni is lehessen azt. Arról nem szól a fáma, mit is kezd majd a tulajdonos autójával, az ugyanis nagyon messze van attól, hogy megfeleljen a közúti közlekedés követelményeinek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!