Az ADV.1 Wheels cég folyamatosan készít tuningautókat termékeinek népszerűsítésére, aktuálisan egy 1978-ban gyártott Datsun 280Z-t vettek alapul legújabb alkotásukhoz. Még tart az építés, de nagyjából már összeállt a gép.

Senkire és semmire nem voltak tekintettel az átépítés során, az eredeti soros hathengeres erőforrástól rövid úton megszabadultak, és egy Toyota-blokkot raktak a helyére. Az eredetileg a Suprákban szolgáló 2JZ-GTE motorkódú hathengeres lökettérfogatát 3,4 literre növelték, és persze nagyobb turbófeltöltő és intercooler is került rá. Jelenlegi formájában 825 lóerő a teljesítmény, de biztosak benne, hogy az április 26-ra időzített leleplezésre már áttörik az 1000 lóerős határt is.

Rendszámos, azaz közúton használható gyorsulási versenyautóról van szó, amelynek tudását a Palm Beach International Raceway pályán már ki is próbálták, ahol a negyed mérföldes távot 8,926 másodperc alatt teljesítette 257,75 km/h sebességgel.

A motor teljesítményének további növelése mellett igazából a karosszéria végleges átépítése is hátravan még, természetesen az alaposan kiszélesített kerékjáratok jelentik a legnagyobb változást, hogy az ADW.1 Wheels felnijei legyenek fókuszban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!