Már többször is tanulmányozta a növelt teljesítményű Honda CR-Z-t a Mugen, és most, hogy a gyár már bejelentette a növelt teljesítményű változatot, a tuningcég is lépett, és bemutatta a hivatalosan Honda CR-Z Mugen RZ névre hallgató alkotást. Mindössze 300 darabot készítenek belőle, mindet Japánban fogják értékesíteni, november 26-tól lehet átvenni az első példányokat.

Első és legfontosabb változás, hogy az 1,5 literes négyhengeres benzinmotorra egy mechanikus feltöltőt raknak, aminek következtében 156 lóerőre emelkedik a teljesítménye, ehhez jön még hozzá az elektromotor 20 lóereje. A 176 lóerős rendszerteljesítménnyel a szériánál 3 másodperccel hamarabb éri el a 100 km/órás sebességet a csak hatfokozatú, kézi váltóval rendelhető Mugen RZ.

Könnyen észre lehet venni az átalakított példányokat, hiszen meglehetősen giccses spoilerkészletet készítettek a japánok, vasalódeszka hátsó szárny, nagyobb légbeömlők és karbonból sütött légterelő elöl, mélyre húzott küszöbök. Nagyobb teljesítményű fékrendszert, keményebb felfüggesztést és 205/45 R17-es abroncsokat kap a hibrid sportkocsi, amelynek utasterében kétszínű kárpitozással ellátott kagylóüléseket találunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!