Hamarosan az Egyesült Államokban is elkezdik kínálni az 1.0 literes Ford EcoBoost erőforrást, amelynek bemutatója a Los Angelesi Autószalonon lesz. A kiállítási példányt pedig kézipoggyászban szállították a helyszínre a Ford dolgozói.

Olyan kicsi az 1,0 literes, 3 hengeres csupasz motorblokk, hogy a poggyászban ezen kívül egy Ford dolgozó zoknijai és alsóneműje is elfért. Persze a reptéri csomagellenőrzésnél ragaszkodtak ahhoz, hogy külön tálcán világítsák át a meglehetősen szokatlan poggyászt, de azon semmi kifogásolnivalót nem találtak, hiszen amíg ásványvizet nem lehet felvinni a repülőre, a nemzetközi megállapodásokban nem tiltják a közel több tíz kg-os vasdarabok cipelését.

A repülőn aztán már nem a felső poggyásztárolóban, hanem az ülés alatt utazott a kis motor. Arról egyébként nem szól a híradás, hogy valami öntvényzárványt vagy repedést fedeztek-e fel a röntgenezés során.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!