A 2023-as szezonban a Ducati dominált a motorkerékpár-versenyzésben, Francesco Bagnaia nyerte meg a MotoGP-t, Alvaro Bautista a WorldSBK-t, Nicolò Bulega a WorldSSP bajnokságot, rajtuk kívül még Jorge Martìn és Marco Bezzecchi MotoGP-pilóták is jelen voltak a gyár által szervezett Campioni en Festa rendezvényen.

A versenysikerekre azzal emlékezik a Ducati, hogy az 5 versenyző győztes gépének a replikáját korlátozott darabszámban elérhetővé teszi gyűjtők számára, mindegyiknek a tankját személyesen írja alá a versenyző, a szignót pedig átlátszó lakkal tartósítják. A jellegzetes sárga félnyezésről ismert Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica motorkerékpárból 263 darabot készítenek, a Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica 219 példányban készül. A Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica 111 darabot kap, a Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica 189 példányban épül, végül a Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica 72 darabos szériát kap.

A különleges Ducati replikákhoz szintén limitált számban készített pólót is mellékelnek, és azok műszerfalán egyedi nyitóanimáció köszönti a vezetőt.