Az új modellek érkezéséig az Alfa Romeo 4C jelenti a reménysugarat, és már a gyár is azon van, hogy a 241 lóerő teljesítményű 1,75 literes alumínium turbómotort tovább fokozza, a Genfi Autószalonon várható a Quadrifoglio Verde megjelenése. De a Lazzarini Design nem elégszik meg holmi pár lóerős lóerő-gyarapodással, a végletekig szeretnék fokozni a teljesítményt.

Egyelőre csak számítógépes terveken létezik a Lazzarini Design 4C Definitiva elnevezésű alkotása, de állításuk szerint csak a megfelelő(en tőkeerős) megrendelőre várnak, és máris megépítik azt. Nem vesződnek a gyári erőforrás tuningolásával, hanem a Ferrari F430-asból származó 4,3 literes V8-ast építenék az ülések mögé. Ráadásul nem gyári kivitelben, hanem a Hennessey Performance által készített biturbó-készlettel megspékelve, ami 738 LE/720 Nm-es teljesítményt jelent.

Úgy becsülik, 250 ezer euróba kerül a 4C Definitiva megépítése, de könnyen lehet, hogy ennél többe kerül majd az autó, a szériaváltozat 54 ezer eurós árához képest húzós összegről beszélünk. A nagyjából háromszoros teljesítményért tehát nagyjából ötszörös árat kell fizetni, de cserébe az ember egy olyan autót kap, ami a számítások szerint a negyed mérföldet 9,5 másodperc alatt futja – ezt a Bugatti Veyron 9,9 másodperc alatt teljesíti.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!