Ahhoz képest, hogy a Dartz mit szokott elkövetni, a Red Russian névre keresztelt alkotása még a visszafogottabbak közé tartozik – ennek ellenére az eddigi legbrutálisabb hatkerekű G-osztály.

A sajtóközleményt olvasva az ember elgondolkozik azon, hogy látták-e a szöveg megfogalmazói az autó számítógépen megalkotott képeit, ott ugyanis robosztus, katonai stílusú külsőről van szó, azonban szemmel láthatóan nem olíva zöld a karosszéria, hanem az egyik – elképzelt autó – esetén virágmintát, a másiknál meg női alakokból készített mintát valósítottak meg. Azért elég nehéz olyan hátteret találni, ahol ezek álcázásnak minősülnek.

Még a gyárinál is hatalmasabb abroncsokkal képzelik el a litvánok a hatkerekű G-osztályt, a masszív lökhárítókkal kifejezetten a félelemkeltés volt a cél – jobban teszi a többi közlekedő, ha utat enged a Red Russian terepjárónak. A sajtóközlemény szerint a karosszéria külsejének stílusában megfestett, az utastérben kiemelt helyen lévő baseballütők a sport szeretetére utalnak, nem verőszerszámként került a fedélzetre. A belső teret teljesen átkárpitozzák, az üléseket és a felső részeket tehénbőrrel vonják be, a padlószőnyeget strapabíró cápabőrből szabják. A két Vörös Orosz bejelentésével egy időben jelentette be a Dartz, hogy létrehozza a G Squad elnevezésű részlegét, amely Mercedes szabadidő-autók átalakítására szakosodik. A következő alkotás egyébként nem G-osztályból készül, hanem egy GLA-t vadítanak meg. A lehetőségeknek csak a pénztárca és az elfogyasztott vodkamennyiség szab határt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!