Az USA Ford márkakereskedéseiben a sorozatgyártású Mustangok sorát a Shelby GT350-es koronázza meg, amelyben több, mint 500 lóerő teljesítményű 5,2 literes V8-as szívómotor dolgozik. A Shelby American azoknak a vásárlóknak is kínál megoldást, akiknek még ez sem elég.

A Shelby Super Snake alapja az 5,0 literes V8-as szívómotorral szerelt Mustang, amelyet aztán teljes körűen átépítenek. A felfüggesztésben Ford Performance alkatrészeket használnak, a 20 colos Weld Racing felnikre Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szerelnek, a fékrendszert a Wilwood cég szállítja elöl hat dugattyús féknyergekkel. A karosszériát karbon motorháztető és spoilerek, fekete hűtőrács, versenycsíkok és jelvények teszik különlegessé.

Az utastérben három, a középkonzol fölé helyezett kiegészítő műszer és váltóút-lerövidítő készlet (csak abban az esetben, ha a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltót választja a megrendelő) jelenti a változást, no meg az autó jelvényét magukon viselő padlószőnyegek.

Az 5,0 literes szívó V8-ast alapáron a Ford Performance által kifejlesztett kompresszorral látják el, aminek köszönhetően 650 lóerőre emelkedik annak teljesítménye. De ez nem minden, kérhető még Kenne Bell vagy Whipple kompresszor is, ezekhez nagyobb méretű intercooler, is jár, amelynek segítségével több, mint 750 lóerő lesz a teljesítmény – azt gyorsan hozzáteszik, hogy kúton kapható benzinnel. Az alapot jelentő Ford Mustang GT-n felül legalább 49 995 dollárt kell fizetni a Shelby Super Snake-ért, amelyből az idén legfeljebb 300 darabot készítenek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!