A gazdagon felszerelt új alap Astra olcsóbb, mint a hasonlóan felszerelt eddigi Astra Club model annak ellenére, hogy mind műszaki tartalmában, mind pedig felszereltségében lényegesen többet nyújt. Összehasonlításban az eddigi Club légkondícionálóval 3.786.000 forint volt és az új Astra alapként – a korábbi Club felszereltségen felül – az első elektromos ablakot és a fűthető elektromosan állítható külső tükröket valamint az oldallégzsákokat is tartalmazza 3.699.000-ért.

Wolf Károly, az General Motors Hungary igazgatója sikeres rajtra számít: “Az új Astra fogadtatása minden várakozást felülmúlt és óriási érdeklődés előzi meg a magyarországi bemutatót is, amelyet ápril 24-25-i hétvégére tervezünk. Nincs egy hete, hogy Németországban elindult az új Astra forgalmazása, de már 50 ezer fix rendelés futott be az Opelhez. Terveink szerint, amint rendelkezésünkre állnak a részletes modell és opciós árak, mi is arra bíztatjuk az Astra iránt érdeklődőket, hogy rendeljék meg autóikat. Ugyanakkor akit a kilencven lóerős légkondícionált induló modelünk érdekel, már most megrendelheti a márkakereskedőinknél. Érezhetően sok a bizonytalanság az Európai Únióhoz kapcsolódó magyar piacon, mi arra vállalunk garanciát, hogy a május 31-ig megrendelt Astrák esetében tartjuk a meghirdetett árat.”

Astra Essentia ötajtós modelljének fontosabb alapfelszerelései Alapmotor: 1.4 16V Twinport 90 lóerővel, blokkolásgátló fékrendszer (ABS) tárcsafékek elől, dobfékek hátul, elektromos ablakok elől, elektromos fűthető külső tükrök, központizár, szervokormány, manuális légkondicionáló, légzsák a vezető és utasoldalon, oldallégzsákok, rádió CC20, három funkciós kijelző, biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés bal és jobboldalon, elektronikus indításgátló, fekete hűtőrács színezett díszcsíkkal, komfort első ülések, acél keréktárcsák 15×6.5 méretben, 195/65 R15 – 91 T gumiabroncsok, teljes méretű acél pótkerék, három szövettel borított fejtámla hátul, dohányos csomag (hamutartó, szivargyújtó).