Azon kívül, hogy egy konszernen belül készül mindkettő, az Audi A6-osnak és a Bugatti Veyronnak nincs sok köze egymáshoz. Ez azonban nem tántorította el az alábbi utánzat készítőit, akik szerint mindössze 30 000 euróért (9,3 millió Ft) 2 millió euró értékű látványt kap az, aki most lecsap az autóra.

Vilniusban található a kocsi, amelynek érvényes műszaki vizsgája is van, azaz ha honfitársunk vásárolná meg, akkor nem kell aggódnia, hiszen a magyar hatóságoknak is ki kell adniuk a rendszámot. Lehet, hogy csak megfelelő alkoholfogyasztás után, szürkületben, jó messziről nézve téveszti meg a gyakorlott szemet a megjelenés, de hát itt most egy orrmotoros autóról van szó, ráadásul olyanról, amelynél az erőforrás az első tengely előtt található.

Az egyedi karosszéria alatt egy 1997-es Audi A6-os rejtőzik 200 lóerős, 2,8 literes V6-os motorral, kézi váltóval és összkerékhajtással, amihez viszonylag egyszerűen, ha nem is mindig olcsón lehet alkatrészt találni. Egy utánzatnál egyáltalán nem magától értetődő, hogy légzsákok, klíma, és rengeteg egyéb kényelmi-biztonsági extra van a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!