A Fiat nemcsak kiváló erőforrást épített, hanem még igazat is mond. A gyár által megadott 6,7 literes átlagfogyasztástól csupán egy deciliterrel mértünk magasabbat, ami kiváló érték egy 120 lóerős családi limuzintól. A turbómotoros Lineának már 1500-as fordulattól megjön az ereje, 2500-tól pedig vad vágtába kezd. Ahogy a feltöltött erőforrások többségére, úgy az 1,4-es T-Jet-re is igaz, hogy magasabb fordulaton kifullad, ezért még előzéskor sem érdemes az 5000-es jelzés fölé kergetni

a mutatót. A motor már alapjáratról gyorsan felveszi a fordulatot, kiváló pörgési hajlammal rendelkezik, karakterisztikája révén pedig mindegyik fokozatban nagy rugalmassággal rendelkezik. A visszafogott, bájosan bumfordi külső alapján sokakat meglephet a 9,2 másodperces gyorsulás is, amivel borsot törhetünk a kétszer ekkora motorral felszerelt autók sofőrjeinek orra alá. A kiváló erőforrás mély benyomást tett ránk, annak ellenére is, hogy sokkal jobb sebességváltót érdemelt volna. A fokozatokat könnyedén veszi a szerkezet, ám sebességben akkora a kar holtjátéka, mint egy pontos váltónak üresben. A rövid ötödik miatt autópályán jól jönne még egy kapcsolható fokozat.

Utastér és csomagtér: főszerepben a kényelem

A turbós szív mellett a világos, puha tömésű plüssülések is dicséretet érdemelnek, hosszabb, több száz kilométeres út után sem gémberedünk el bennük. Az már csak hab a tortán, hogy tapintásra is kellemes az ülés anyaga. A beltérben kisebb kritika illetheti a deréktámasz gombjának elhelyezését, hiszen csak a két ülés között, mélyen találtak neki helyet.

A potenciális vevőkör miatt az sem mindegy, hogy mekkora tér áll rendelkezésre hátul. Nos, a második sorban sem szűkös a Linea, különösen a lábtér tekintetében nem, s a felhőtlen kényelemről légbefúvó és kihajtható könyöklő is gondoskodik. Az 500 literes csomagtér miatt a poggyásztér bőséges, ráadásul 870 literre bővíthető a hátsó ülések lehajtásával. A 40:60 arányban osztható ülések előrebuktatásával teljesen sík rakteret kapunk, ami a féltonnás terhelhetőséggel együtt a praktikum szempontjából telitalálattá teszi a Lineát.